Who run the world?

Een nieuwe hobby van mij is hardlopen. Het buiten sporten en het gevoel van vrijheid vind ik heerlijk! Sinds ik zelf hardloop, valt het me op dat dit een populaire sport aan het worden is. Het aantal mensen dat je ziet hardlopen stijgt.

Mode en hardlopen
Dit is misschien een meisjes ding, maar ik vind het leuk om er tijdens het rennen goed uit te zien! Een make-up loos hoofd kan prima, maar de kleding moet leuk zijn. Dit werkt ook goed als motivatie om te gaan rennen. Ik merk dat ook meer mensen dit belangrijk vinden. Nike speelt hier heel goed op in. Nike heeft super leuke hardloopkleding in het assortiment, duur…maar O zo leuk! Naast de kleding heeft Nike ook heel veel keuze in hardloopschoenen. Alle soorten en kleuren die je maar kunt bedenken. Als hier niks voor jou bij zit, kun je ook nog je eigen schoen ‘customizen’ op de Nike website. Nike besteed veel aandacht aan hun volgers en blijft ze motiveren. Dit doen ze heel slim, want op deze manier creëren ze veel merktrouwe fans.

Natuurlijk hardlopen
Waar Nike nog meer op in speelt, is een nieuwe trend binnen hardlopen, namelijk natuurlijk hardlopen. Mensen willen het natuurlijke gevoel van buiten rennen ervaren. Het hardlopen over natuurlijk terrein en het voelen van de grond waar ze overheen rennen wordt voor steeds meer hardlopers belangrijk. Dit wordt ook wel ‘barefoot running’ genoemd. Er zijn tegenwoordig veel barefoot hardloopschoenen op de markt. Op barefoot hardloopschoenen krijg je namelijk een goede feedback van de ondergrond en de manier waarop je loopt. Je voelt precies wat je doet en wat niet goed voelt, en wordt daardoor gestimuleerd om je techniek te verbeteren. Nike heeft ook een grote reeks barefoot hardloopschoenen uitgebracht, namelijk de Nike Free schoenen, en dit zijn momenteel één van de populairste hardloopschoenen die Nike verkoopt.

Daarnaast zijn er ook nog allemaal verschillende hardlooptechnieken binnen het natuurlijk hardlopen zoals ChiRunning, PoseRunning en Evolution Running. Als je echt het natuurlijke gevoel wil ervaren, kun je ook nog gewoon blootsvoets (dus écht barefoot) gaan rennen.

GirlsLove2Run
Een leuke (en ook populaire) blog voor de op en top vrouwelijke hardloopsters, is http://www.girlslove2run.nl. Dit is blog door 2 jonge dames die ontzettend graag hardlopen. Ze hadden niet verwacht dat deze blog zo’n groot succes zou worden. Ze motiveren en inspireren vrouwelijke hardloopsters en maken ze nog enthousiaster. Ze hebben een hele toffe samenwerking met Nike en dragen de leukste hardloopkleding tijdens hun runs. Dit is vaak jaloersmakend, maar ook heel leuk om te zien. Onder de vrouwen wordt hardlopen dus ook steeds populairder!

Zoals je kunt lezen wordt er steeds meer aandacht besteed aan hardlopen en allerlei varianten daarop. Dit toont wel aan dat de populariteit voor hardlopen flink aan het groeien is. Ook worden er steeds meer hardloopevenementen georganiseerd door heel Nederland (en over heel de wereld). Ik zie een hele grote toekomst voor deze geweldige sport!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s