Superfoods

Tijdens mijn werk bij de Tuinen kom ik vaak met mensen in aanraking die interesse hebben in Superfoods. Voor mij is dit ondertussen iets heel bekends, maar voor de grote meerderheid is dit iets nieuws. Wat zijn nou Superfoods? Zie hieronder een beschrijving van de website Liebete, een online specialist in Superfoods:

Superfoods bestaan al honderden jaren en staan bekend om hun superieure kwaliteit. Het bevat hogere concentraties natuurlijke nutriënten die onze organen kracht bijzetten en soms tot in de hersenen door kunnen dringen.

Superfoods en superfruits zijn 100% natuurlijke producten die de lichamelijke gezondheid verbeteren en het iets extra’s geven. Onze superfoods ondersteunen je lichaam met een juiste dosering
antioxidanten, vitamines, mineralen en aminozuren.

Bron: http://www.liebete.nl/

Een veel betere uitleg kan ik zelf niet geven! Misschien doet dit geen belletje rinkelen, maar je zal ondertussen vast wel hebben gehoord van een aantal Superfoods zoals chia zaden, goji bessen, rauwe cacao, spirulina, maca, acai bessen en quinoa. Dit is nog maar een greep uit alle Superfoods die er op de markt zijn.

Superfoods zijn momenteel erg hot. Vooral de mensen die bezig zijn met hun gezondheid en met gezonde voeding maken gebruik van Superfoods, maar ik merk dat steeds meer mensen een interesse krijgen voor Superfoods. Het begrip groeit uit tot iets groots. Je vindt de term Superfoods steeds vaker terug in tijdschriften en zelfs op televisie. Zo zag ik toevallig gisteren op RTL 4me een item over Superfoods voorbij komen. Ook op de Nationale Gezondheidsbeurs werd aandacht besteed aan Superfoods en dan met name op één van de bekendste Superfoods, chia zaden. Tijdens mijn bezoek aan de Nationale Gezondheidsbeurs telde ik minstens 6 stands waarin chia zaden werden gepromoot.

Aflevering 4me 20 februari 2013: http://www.rtl.nl/xl/#/u/91f6075b-0e39-3352-ad82-95c441b28484

Ik denk zeker dat Superfoods een grote toekomst hebben. Ik merk dat steeds meer mensen er een interesse voor ontwikkelen, waaronder ook nieuwe doelgroepen. Het geiten-wollen-sokken idee dat mensen hebben zodra je begint over gezonde, biologische en natuurlijke voeding wordt gelukkig steeds minder. Het wordt ook voor de jonge doelgroep steeds toegankelijker en minder ‘raar’ om gezond en natuurlijk te eten. Dit vindt ik zelf heel inspirerend, omdat ik zelf ook een grote passie heb voor gezonde voeding. Ik help graag mee om dit foute imago over gezonde voeding de wereld uit te werken. Dit doe ik al tijdens mijn werk, door mensen enthousiast(er) te maken over gezonde voeding en Superfoods.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s