Social Food

De combinatie van Social Media en Food is hot. Er is zelfs een nieuw begrip ontstaan, namelijk Social Food. Dit omvat verschillende dingen, zoals:

Thuisafgehaald.nl
Thuisafgehaald is een soort online marktplaats voor buurtbewoners, een plek waar amateurkoks zich aanbieden en ‘afhalers’ voor een schappelijk bedrag een lekkere maaltijd kunnen bestellen en afhalen in hun directe omgeving. Het idee ontstond om mensen rondom eten met elkaar te verbinden en niet veel later was het platform thuisafgehaald geboren. Het succes van Thuisafgehaald is mede te danken aan de ‘shareability’ op social media. Dit wordt dan ook actief gestimuleerd. Gebruikers worden gestimuleerd om goede ervaringen te delen en kunnen bedankjes aan hun kok sturen, die deze door kan plaatsen op zijn facebook pagina.

Bronnen:
http://www.foodinspiration.nl/blog/2013-02-20-sociale-food-initiatieven-empowered-by-the-crowd

Eten fotograferen
Wat ook nog een nieuwe trend is op het gebied van Social Food is het fotograferen van je maaltijd en dit dan vervolgens posten op Social Media zoals Instagram, Twitter of Facebook. Dit kun je doen met je huisgemaakte maaltijd waar je ó zo trots op bent, maar natuurlijk ook van het mooi opgemaakte bord in een restaurant. Niet elk restaurant is hier zo blij mee. In Amerika hebben sommige restaurants al een foto-verbod uitgesproken omdat die flitsen om de 6 minuten toch niet bepaald sfeervol zijn.

Er is zelfs een nieuwe app ontwikkeld speciaal voor het fotograferen van eten, namelijk Burpple. Deze app heeft nog fijnere filters dan Instagram. De applicatie heeft 6 speciale filters ontwikkeld genaamd Tapas, Loco Moco, Tiramisu, Teriyaki, Masala en Latte. Naast deze bijzondere filters is er ook een blur-optie om de focus te leggen op speciale elementen in de foto.

Bronnen:
http://www.froot.nl/posttype/froot/fotos-van-hipsters-die-fotos-van-hun-eten-maken/
http://www.culy.nl/inspiratie/bizar-in-dit-hippe-restaurant-in-new-york-is-fotos-maken-absoluut-verboden/
http://www.culy.nl/inspiratie/fijne-nieuwe-foodfotography-app-burpple/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s