I like it RAW

Je hoort er steeds vaker over: Raw Food. Wat is dit nou eigenlijk? Raw Food is de bereiding van voedsel bij een temperatuur van voedsel bij een temperatuur onder 43 ˚C. Het idee erachter is dat alleen onder deze temperatuur zoveel mogelijk enzymen, vitaminen en mineralen worden behouden. Bij langdurige verhitting van voedsel gaan veel van deze enzymen, vitaminen en mineralen verloren.

Er zijn mensen die hebben gekozen voor een 100% RAW levensstijl. Echter zie je meer dat mensen er voor kiezen om bijvoorbeeld 80% RAW te eten en daarnaast nog 20% van de voeding wel te verhitten. De Rawfoodisten, zoals ze ook wel genoemd worden, gebruiken meestal ook geen dierlijke producten.

Raw Food is erg gezond. Naast dat alle essentiële stoffen worden behouden, eet je ook nog eens heel puur. Je krijgt geen gluten, lactose en suiker binnen en vaak eet je ook nog eens biologisch. Bij Raw Food denk je al snel aan alleen maar groenten en fruit, maar er zijn nog tal van andere mogelijkheden. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer Raw Food producten op de markt. Alle Superfoods zijn geschikt als Raw Food, maar je ziet ook steeds meer RAW crackers, repen en zelf chocolade! Ook kun je met een speciale droogoven zelf crackers, gedroogd fruit, soepen en heerlijke taarten maken.

Bron: magazine ‘ZonderMeer nr. 4’

In bijvoorbeeld Amerika en Engeland is Raw Food al veel bekender, maar nu komt deze trend ook absoluut Nederland veroveren. Er zijn steeds meer winkels die Raw Food (vaak in de vorm van Superfoods) verkopen, maar er worden ook al een aantal restaurants geopend die alleen maar Raw Food serveren. Bijvoorbeeld de Unlimited Health in Amsterdam. Zij hebben naast een Superstore ook een bistro genaamd Bistraw. Ook worden er verschillende Raw Food workshops georganiseerd om mensen kennis te laten maken met deze manier van eten.

Bron: http://www.unlimitedhealth.nl/

Steeds meer mensen gaan de voordelen van een gezonde levensstijl ontdekken, en Raw Food is daar een tegenwoordig een groot deel van. Vooral de mensen die een zo natuurlijk mogelijke levensstijl willen, hebben veel baat bij Raw Food. Ik denk persoonlijk niet dat een 100% Raw Food levensstijl de beste keus is, maar het zou wel een onderdeel van je dagelijkse voedingspatroon moeten zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s