Maximaal zes seconden filmen met Vine, Twitters nieuwe videodienst

vine-design02-1024x658

Zes seconden. Langer kun je niet filmen met Vine, de “Instagram voor video’s” die op 24 januari 2013 door Twitter werd gelanceerd. Die beperkte lengte zou creativiteit moeten aanwakkeren.

Met de app (die er vooralsnog alleen voor de iPhone is) maak je een opname van maximaal zes seconden. De zes seconden van Vine zijn dus eigenlijk de 140 karakters van Twitter.

Het unieke is dat je niet per se zes achtereenvolgende seconden hoeft te filmen; je kunt ook drie keer twee seconden aan elkaar plakken. Of tien keer 0,6 seconde. De app filmt wanneer je je vinger op het scherm houdt. Laat je weer los, dan pauzeer je. Vinger weer op het scherm en je gaat verder. Het eindresultaat wordt geloopt, dus eindeloos herhaald. Wat dat betreft lijkt de vorm op een animated gif, maar het verschil daarmee is weer dat er wel geluid bij zit.

ER ZIJN MEER KAPERS OP DE KUST

De “Instagram voor video’s”, hebben we dat niet vaker gehoord? Ja, het is niet de eerste keer dat iets zo omschreven wordt en na het succes van de filterfoto-app is het ook niet zo gek dat meerdere mensen op dit idee kwamen. Er is Viddy, waarmee je tot 15 seconden kunt filmen en er muziek onder kunt zetten. Met Socialcam kun je zo lang filmen als je wilt en er een filter overheen gooien (net als bij Instagram). En Loopcam, ten slotte, maakt wel echt animated gifs: geluidloze, zichzelf herhalende filmpjes die bestaan uit meerdere foto’s.

Wat je met Vine deelt, gaat over het inkorten van iets groters, zeggen de makers.“Het zijn kleine kaders van de mensen, omgevingen, ideeën en spullen waar je leven uit bestaat. Ze zijn eigenzinnig en we denken dat dat ze zo uniek maakt.”

ls je een Vine-video gemaakt hebt, kun je hem met je vrienden op Vine delen (als je die al hebt), maar ook meteen doorsturen naar Twitter en/of Facebook. Je creatie wordt ge-embed in je tweet en verschijnt dus direct in de tijdlijn van je volgers, zonder dat ze door hoeven te klikken. Het is wel een goed idee dat het geluid standaard uit staat.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s