4x coolhunt

Shair Chair                                                          Willeke Steeghs

Wat?
De Shair Chair is een stoel die je kunt delen. Het is op zichzelf een stoel, maar als je weinig ruimte hebt kun je moeilijk 3 van zo’n grote stoelen kwijt. Hoe moet dat dan als je visite krijgt? Nou.. Gewoon. De stoel uit elkaar halen.

Uit deze stoel kun je acht zitplaatsen halen. De kussen kun je namelijk uit de stoel halen en hier kun je kleine stoeltjes/kussentjes van maken voor op de grond. Zo hoeft niemand meer op de koude, harde grond te zitten, maar heeft hij een zacht kussentje onder zijn billetjes.

Waarom?
Deze stoel vind ik er cool. Hij is vooral als je student bent goed in te zetten. Je hebt niet veel plek, maar wil wel een comfortabele stoel. Maar als je visite hebt heb je in eens niet genoeg ruimte. Deze stoel lost dit probleem op.

shair-chair-500x353  shair-chair-share-500x353

http://craziestgadgets.com/2010/02/25/shair-chair-is-a-chair-you-can-share-with-8-people/

——————————————————————-

De Niks                                                         Willeke Steeghs

Wat?
De Niks is een Nederlands product. Het is niet en doet niks. Het heeft geen functie. De Niks is perfect voor iedereen. Het is altijd in. De Niks gaat het maken, want iedereen heeft niks nodig. Het idee achter de Niks is dat het massaal consumeren niet langer door kan gaan. Mensen consumeren teveel, gooien teveel weg en kopen teveel nieuwe spullen. Ook wordt alles te ruim verpakt, met teveel karton, plastic en andere onnodigheden. De Niks gaat dit tegen door bewustwording te genereren over de macht van de consument. Het minderen van consumeren kan volgens de bedenkers van de Niks op verschillende manieren. De Niks is een duurzame gedachte die geen kostbare grondstoffen nodig heeft en niet vervuilt.
Waarom?

Dit idee is echt heel tof omdat we inderdaad allemaal teveel willen en nooit tevreden zijn. We willen altijd maar meer en kunnen verleidingen om te consumeren maar moeilijk weerstaan. Dit product vecht hier tegen. En niet alleen tegen deze teveel consumeren, maar ook tegen vervuilingen. Doordat je de Niks koopt steun je de goede doelen die zich inzetten voor het behoud van onze aarde. Dit vind ik een goed initiatief dat op een goede, ludieke wijze wordt voorgedragen. Ik hoop dan ook dat vele huishoudens hier hun steentje aan bij zullen dragen.

Schermafbeelding%202011-09-16%20om%2011_41_46 shapeimage_1

Bron: www.de-niks.nl

————————————————————————————-

Huiswerk maken op je Smartphone                                Willeke Steeghs

Wat?
Het kan tegenwoordig allemaal. Telefoontjes in de klas, whatsappen, bellen, facebook, twitter, spelletjes. Dit alles terwijl je met je schoolwerk bezig moet zijn en je aandacht zou moeten zijn bij je leraar. Nu is er een leraar die een app heeft ontwikkeld voor zijn leerlingen om hun huiswerk te maken. ‘Educatieve Speurtochten’. Je kun er je huiswerk maken, oefentoetsen maken en de stof nog eens uitgelegd krijgen. Dit zelfs op je smartphone zonder boek. Voor vele leerlingen is dit ideaal, maar niet iedereen is het hier blij mee.
Waarom?
Ik vind dit een erg unieke manier van school betrekken bij je smartphone. Studenten/leerlingen gebruik hun ‘slimme’ telefoontjes constant. Nu worden ze zelf ook nog slimmer door ze te gebruiken. Ze leren namelijk over schoolvakken op het apparaatje wat ze altijd bij de hand hebben. Hoe ideaal is het. Wel snap ik ook het gevaar. Leerlingen kunnen makkelijker onder de preken van leraren en ouders uitkomen die vinden dat ze hun huiswerk moeten gaan maken. Dit doen ze dan op hun telefoon en niemand die kan controleren of dit echt zo is of niet. Er schuilt dus ook een gevaar, maar toch denk ik dat dit is waar het heen gaat in het onderwijs.

huiswerk-smartphone

Bron:

http://www.metronieuws.nl/plus/huiswerk-maken-dat-doe-je-gewoon-op-je-smartphone/SrZmcn!JcNtRsIgCwWs/

——————————————————————————–

Paper Display                                                                Willeke Steeghs

Waarom?
Terwijl ik aan het kijken was op verschillende coolhunter sites kwam ik dit tegen. Super gaaf, de aankleding van een beurs op zo’n unieke wijze. Veel verstand had ik niet van beurzen tot ik aansloot in de studentenjury van de Gouden Giraffe (prijs voor beste evenementen van het jaar). Ik werd ingedeeld in de categorie beurs. Alles gaat over de beursconcepten. Wat ik hierbij merkte was de ideeën wel goed zijn in Nederland, alleen alles overal in doorvoeren is niet het sterkste punt. Vooral de aankleding wordt vaak achterwegen gelaten. Hier kan men in Nederland een voorbeeld aan nemen.
Wat?
De man die dit ontworpen heeft wilde dat mensen gingen praten over werkplekken. Het is dan ook uniek wat deze man met papier voor elkaar heeft gekregen. Er waren wel 1120 A4tjes voor nodig, maar dan heb je ook wat. Voor je ogen qua aankleding niks te kort. Het enige wat ik me af vraag is, is het milieuvriendelijk? Zo veel papier voor een beetje aankleding aan het plafond hangen. Hopelijk is het recyclebaar.

pav pav1(1)

Bron:

http://www.thecoolhunter.net/article/detail/2154/paper-display–stockholm-furniture-and-light-fair

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s