Organische hapjes, koffie en boeken

Ze lijken in Nederland tegenwoordig wel uit de grond te schieten, kleine cafeetjes die gemakkelijke en biologische taarten, quiches en andere lokale of juist buitenlandse specialiteiten serveren. Niet alleen kun je hier lekker eten, maar vooral ook een boek lezen, studeren, etc.

Zo is er ook het café ‘The Beatnik’, dat zich bevindt in het historische centrum van Dordrecht. Beatnik is een organisch, vegetarisch en glutenvrij koffiehuis. Het principe van Beatnik is om alles in de Amerikaanse stijl te bereiden. Je kunt een tientallen soorten koffie en thee bestellen met lekkere pastries, quiches of cheesecakes.
Naast lekker eten is Beatnik ook een plek om te lezen of te schrijven. Er zijn verschillende boeken te koop en eens in de zoveel tijd organiseert het café een open-mic-avond, waar je gedichten of liedjes kunt voordragen.

Image

Een ander voorbeeld is ‘Latte’s and Literature’ in Breda. Ook dit is een koffiehuis waar je niet alleen een kopje koffie of thee kunt drinken, maar dat ook een zeer groot aanbod Engelstalige literatuur verkoopt.
Daarnaast zijn er bij Latte’s and Literature soms ‘book signing events’, waarbij je een bepaalde auteur kunt spreken en natuurlijk het boek kunt kopen en laten signeren.

Image

Je ziet dus dat cafés niet per se plekken zijn waar je ’s avonds met je vrienden heen gaat. Het wordt steeds populairder om in je eentje een rustig cafe op te zoeken, een boek te lezen, een kopje koffie te drinken en even helemaal tot rust te komen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s