4x Coolhunt

#1: Voto

foto(1)  foto

Tegenwoordig vinden vele het erg belangrijk wat er van hen gedacht wordt door de medemens. Daarom worden veel meningen gevraag op Facebook en Twitter. Op Twitter heb je bijvoorbeeld de ‘Hashtag’ durf te vragen (#dtv). Ook worden er foto’s gedeeld en gevraagd of diegene zo zich zou moeten kleden, zijn haar zou moeten verven of zijn kamer moet decoreren.
Om deze meningen overzichtelijker te houden is er nu de applicatie ‘Voto’. Je kan maximaal vier foto’s uploaden en vragen welke keuze de juiste is. Het hoeft niet perse een keuze te zijn die voor je eigen belang is, maar je kunt ook gewoon nieuwsgierig zijn naar wat de meeste mensen zouden kiezen.
De verschillende foto keuzes kunnen ingedeeld worden in verschillende categorieën. Zo zijn er de categorieën, food, art & design, home&garden en what to wear. Bij elke keuze waar je over twijfelt kun je de mening van de ‘voters’ vragen.
Sommige dingen kun je beter voor jezelf houden. Zoals bijvoorbeeld welke bruidsjurk je moet kiezen, voor het zelfde geld zit je geliefde ook op ‘Voto’ en is de verrassing er snel af voor hem.

#2: Nieuwe architectuur

Over anderhalf jaar gaan mijn ouders verhuizen. Ze hebben de grond van mijn opa gekocht zodat hij daar kan blijven wonen. Wel gaan ze alles platgooien en helemaal opnieuw alles opbouwen. De architect is gekozen en alle mogelijkheden worden nu bekeken.
Deze mogelijkheden vinden mijn ouders in hun vizier al eindeloos, maar ze hebben nooit gedacht aan alle revoluties rondom architectuur. Zo zijn er bijvoorbeeld ademende gebouwen. Deze bepalen zelf wanneer het te warm, of te koud is en stellen de temperatuur dan bij. Deze gebouwen werken precies hetzelfde als de huid in principe. Ook zijn er al huizen ‘gebouwd’ vanuit een printer. Een 3D-printer weliswaar, maar toch. Het kan.
Er wordt dus niet verder gekeken dan de manier van architectuur die al honderden jaren oud is. Met de huidige technieken kunnen we veel meer dan we denken. Ademende gebouwen, geprinte gebouwen of zelfs zelfherstellende gebouwen. En deze technieken zijn nog lang niet uitgegroeid.

#3: Make-up art

Op Facebook of twitter kwam ik een foto tegen van deze lippen;

lip-make-up-sandra-holmbom-3

And I must say ; ‘It freaked me out’. Ik dacht echt hoe kan dit nou weer! Tot dat ik zag dat er tanden in de oogbal zaten en door had dat het lippen waren. De vrouw die dit gemaakt heeft, Sandra Holmbom, heeft meer voorbeelden van ‘Lip Makeup Art’. Als je deze make-up over het hele gezicht ziet met de mond dicht dan lijkt het heel mooie kunst en alsof diegene drie ogen heeft. Met de mond open geeft het een horror look. Voor horrorfilms zou dit ook echt een mooie nieuwe manier van schminken zijn.

#4: Niet meer naar de dokter

Als we ziek zijn zullen we toch echt de deur uit moeten als we denken dat het iets meer is dan een verkoudheid. We zullen bij de dokter langs moeten. Maar wie heeft hier nu zin in als hij ziek, zwak en misselijk is, niemand toch?
Om niet meer de deur uit te hoeven is er nu een kiosk online waarbij patiënten begeleid door een arts zichzelf kunnen onderzoeken. Deze kiosk heet ‘HealthSpot’. Vooral in Amerika staat die aan de rand van een echt bestaan. Dit om zo de kosten te drukken.
Veel Amerikanen hebben namelijk geen zorgverzekering en moeten zelf voor deze kosten opdraaien. Een doktersbezoek is duur terwijl er vaak vrij weinig aan de hand is. Daarom is er nu deze unieke manier van een doktersbezoek.

Healthspot-Nurse

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s