“Who are the half moon kids?”

Op 14 februari 2013 was er wat onrust binnen de pop-punk scene op Twitter. Onder andere leden van de bands Cartel, The Cab, All Time Low, The Ready Set en Panic! At The Disco schreven een tweet met de tekst “Who are The Half Moon Kids? Be brave. Be curious.” Elke tweet eindigde met een link naar de website halfmoonkids.com.

Virals als deze worden steeds vaker gebruikt. In dit geval gaat het gerucht dat the pop-punk band The Summer Set hun vierde album gaat uitbrengen, dat ‘The Half Moon Kids’ zal heten. Door het benaderen van andere bekende artiesten binnen de pop-punk scene, zal het ‘mysterie’ snel opgepikt worden door fans, waardoor de bekendheid van de band en het album naar een hoger niveau wordt gebracht.

Ik vind het een creatieve manier om publiciteit te genereren voor een nieuw album, zeker als je als band niet heel veel publiek hebt, maar wel veel mensen kunt bereiken. Ik werd, samen met vele anderen fans, heel nieuwsgierig en vertelde er een paar van mijn vrienden over. Dat was waarschijnlijk ook het doel van The Summer Set; buzz creëren.

Op 25 februari 2013 belooft de website zijn identiteit te onthullen.

halmoon1

halfmoon2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s