Like, Share en Win acties op facebook

Op facebook zie je tegenwoordig veel like, share en win acties. Vooral facebook pagina’s op het gebied van mode maken hier gebruik van. Denk hierbij aan modemusthave of we love musthaves. Het doel hiervan is dat bezoekers hun  facebook pagina liken, waardoor ze meer volgers krijgen en dus bekender worden. Vervolgens delen de leden de winactie met al hun facebook vrienden. De volgende dag wordt er een winnaar bekent gemaakt.

Een van de laatste actie die mij bij staat is de actie van de fringe bikini.

Deze manier van winacties en bekendheid creëren van je merk/ bedrijf vind ik erg leuk bedacht. Het past  ook helemaal bij deze tijd. Iedereen maakt namelijk veel gebruik van social media.

Wat mij is opgevallen is dat het vaak  alleen webshops  zijn die hier gebruik van maken.

Ik denk dat het ook goed is voor gewone winkels  in locale dorpjes die geen webshop en nog geen facebook pagina hebben om hier gebruik van te maken. Dit zal in de toekomst steeds meer gaan gebeuren. Een winkel in mijn dorp maakt hier al gebruik van. Hierdoor hebben zij meer naamsbekendheid gekregen. Op hun facebook pagina word je ook op de hoogte gehouden van de laatste trends en wat nieuw is in hun winkel. Zeker in dit digitale tijdperk is dat handig. Veel mensen shoppen al online maar niet iedereen vindt dat altijd even fijn omdat je dan niet kan zien hoe het staat bijvoorbeeld. Hoe handig is het dan als je op facebook al kan zien wat de nieuwste dingen zijn in de winkel.

Dus voor de winkels die hier nog geen gebruik van maken, denk er is over na. Ga met de tijd mee, en beloon 1 van je vele bezoekers af en toe een keer met een win actie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s