Burenruzie waait weer op

De tijd dat Nederlanders massaal naar onze zuiderburen verhuisden omdat de grond daar zo goedkoop was, is alweer geschiedenis gebleken. Tot voor kort ging je natuurlijk nog naar België voor echte Vlaamse frieten of Belgische bieren, maar na invoering van de Nederlandse wietpas, en de o-zo-ludieke Belgische bierpas als reactie, durf ik me daarvoor ook niet meer over de grens te vertonen.


Blijkbaar gaat er echter meer mis tussen ons en de zo zeer fatsoenlijke Belgen.Om te beginnen bij “de 8 van Eindhoven”, “de kopschoppers van stratum” of misschien zelfs beter benaamd “de 5 vrije in Turnhout” (omdat de Nederlandse  verdachten reeds vast zaten en de 5 Belgische nog steeds vrij rondlopen, of carnavallen). Voor diegene die dit niets zegt, het gaat om 8 jongeren die na het uitgaan in Eindhoven zonder enige aanleiding een voorbijganger zwaar mishandelden. Camerabeelden daarvan kwamen in verband met de opsporing op Omroep Brabant en dat explodeerde via de media tot een ware klopjacht op de gasten via de social media. Onder andere Powned heeft hier een grote rol in gespeeld. De publieke omroep toonde namelijk ook de beelden, maar gaf daarbij ook de gegevens van de daders. Voor- en achternaam, plus hun woonplaats. Heel Nederland en België stond vervolgens op hun achterste poten, omdat de omroep volgens hen totaal verkeerd omging met de privacyrechten van de kopschoppers. Om er nog een schepje bovenop te doen was de roze plopkap inclusief reporter elke dag in Turnhout te vinden om slechts zijn journalistieke taak te doen, om precies te zijn wachtte hij elke dag de daders op bij hun voordeur om ze te bestoken met vragen. Eigenlijk waren het meer retorische vragen, want de daders gingen toch geen woord loslaten. Deze ‘taak’ werd echter door de Vlaamse media uitgebreid uitgekotst omdat zij van mening zijn dat (ineens alle) Nederlandse journalisten onethisch, onbeschoft en asociaal zijn. Voor hen misschien wel de rede waarom mensen spontaan voorbijgangers willen mishandelen.


Of heeft het te maken met de Eindhovenaar die verdacht wordt voor de kasteelmoord van vorig jaar in België, waarvan die zaak/onderzoek nu op de schop ligt, omdat volgens de advocaat van de verdachte Belgische rechters niet deugen en dom zijn. Dat laatste heeft hij niet zo gezegd letterlijk, maar voor de handigheid gaan we er maar even vanuit dat hij dat wel dacht. Het hof van beroep in Gent gaat zich nu opnieuw over wrakingsactie buigen, ondertussen moet de Nederlander maar gewoon in de cel blijven zitten. Conclusie, verdachte Turnhoutenaren mogen vrij tot nadere beslissing, verdachte Eindhovenaren blijven vast tot nadere beslissing. Eigen schuld.


Maar ook de Belgische supermarktketens hekelen de Hollanders. Dit komt omdat die hun handelsschepen richting het Zuiden hebben gestuurd, ik heb het over de Albert Heijn waarbij tegenwoordig een kwart miljoen Belgen boodschappen kunnen doen. Opmerkelijk is dat de Belgische consument bijna verliefd lijken te zijn op onze Appie, de prijzen (hetzelfde als in Nederland) zijn volgens de Belgen lager dan de Aldi en de winkels zijn “het properst” van allemaal. AH scoorde dan ook direct de 2
e plaats in het rapport van onderzoeksbureau GFK na een meting naar de klanttevredenheid onder 5000 klanten. Dit alles met het grote ongenoegen van de huidige Belgische supermarkten, die beweren dat AH uit is op een prijzenoorlog, en het zien als oneerlijke concurrentie. Vooral als we dan ook nog eens Bolletje, Schuddebuik en Optimel gaan verkopen, A-merken die Belgische leveranciers helemaal niet kennen, maar waar de Belgische consumenten gek op zijn.


Misschien komt deze plotse haat wel doordat de Belgen lucht hebben gekregen van de nee-schuddende PVV-stemmers die vinden dat we uit de Europese Unie moeten stappen. Alle moeders vinden het belangrijk dat hun kinderen zelfstandig zijn, maar het moment dat ze daadwerkelijk op zichzelf willen gaan valt altijd zwaar. Zo ook Mama-Brussel waarschijnlijk. Vooral wanneer geblondeerde politici en hun meelopers opstandig om uit-de-EU-referenda gaan schreeuwen, als een kleine opdonder in de eerdergenoemde Albert Heijn die staat te janken voor het snoepschap. “MAAR IK WIL DAT ÉÉHÉÉÉCHT!”, om vervolgens onze moeder tevergeefs te laten uitleggen dat dat niet goed voor je is. Wat trouwens ook typisch Nederlands is volgens de zuiderburen, dat schreeuwen, want wij zijn enorm luidruchtig, en doordrammers, dat ook. Daarbij we vinden dat er naar ons, als klein kikkerlandje, toch geluisterd moet worden. Althans dat bleek uit enquête van De Vlaamse krant De Standaard over hun ‘noorderburen’.


De enkele Belg die ons nog wel kon waarderen werd spontaan op andere 
gedachten gebracht door de uitzending van de Keuringsdienst van Waarde over filet americain. Want dit oerbelgische product hebben wij flink weten te verkrachten in onze polder volgens de bedenker van het goedje. Onze mengeling van geur-, kleur- en smaakstoffensaus en rundvlees lijkt in de verre verste nog niet op zijn ontwerp. Toen hij een broodje filet uit een Hollands pompstation van reporter aangeboden kreeg, gaf hij aan het niet eens aan te willen raken. Want beste Nederlanders, over smaak valt niet te twisten, vooral als je geen smaakt hebt.


Ik verwacht dat er de komende tijd wel meer akkefietjes tussen Nederland en België zullen gaan plaatsvinden, en dat dit door de media keer op keer steeds verder uitvergroot zal worden als hot topic. Zowel in Nederland, als in België, want ze hebben de smaak flink te pakken. Met als gevolg daarvan dat we komende jaren weer niet de 1
e plek op het songfestival halen, omdat alle buurlanden op elkaar stemmen, en het elkaar gunnen. Behalve België en Nederland.


Let op: deze trendwatchingsblog is geschreven als satire.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s