Restaurant zonder keuken

Begin dit jaar opende Bavaria op de kop van Java het “Restaurant zonder keuken“. Een gewoon restaurant, met net gedekte tafels, echter komt het eten via een samenwerking met thuisbezorgd.nl bij de gasten. Een bijzonder creatief concept, wat goed past in de huidige maatschappij.

“Al toen we met het idee kwamen, stroomden de reserveringen binnen. Het zit eigenlijk iedere avond vol en iedereen is heel enthousiast. De gasten zitten wel in een echt restaurant, krijgen drankjes en een broodje vooraf, maar krijgen hun eten wel gewoon in de bakjes waarin het bezorgd wordt. De een krijgt sushi, de ander een hamburger. Dat maakt het echt uniek.”

Op de menukaart stonden de gerechten van deelnemende restaurants in de regio, de obers namen de bestellingen aan en plaatsten deze op de site. Gasten lijken eindelijk eens echt te kunnen kiezen wat ze lekker vinden, want vaak is het aanbod in restaurants beperkt.

In het concept komt het eten via scooters aan in het restaurant door middel van een tunnel met een heuse lichtshow. Opvallend is dat het eten wordt geserveerd in de verpakkingen waarin het ook bezorgt wordt. Blijkbaar hechten de gasten dus vrij weinig waarde aan de opmaak van het voedsel, want elke dag zat de keet bomvol. Voor Bavaria was het een experiment dat duurde tot 17 feb, en ze zeggen er ook geen vervolg in te zien. Ik verwacht echter dat hier ook andere meningen over zijn en dat binnenkort op meerdere plaatsen dit soort initiatieven uit de grond zullen schieten.

Image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s