Eva van Os – Winnie de Poeh Management boek

De trap kraakt en wiebelt maar na vele jaren brengt het je nog steeds naar zolder. En de zolder bij ons thuis is een speelplaats voor de archeoloog. Wij zeggen dan ook altijd ‘wij hebben geen geld, maar genoeg spullen’! Je vind altijd wel wat op zolder. En zo vond ik ook dit Winnie de poeh boek, ‘Winnie-de-Poeh en Management’ – waarin een Zeer Belangrijke Beer en zijn vrienden kennis maken met een Zeer Belangrijk Onderwerp.

Dit pocket formaat boekje, geschreven door Roger E. Allen, werd in 1994 al uitgebracht in New York. Pas in 1995 kwam het naar Nederland. De schrijver maakt in de inleiding duidelijk dat het doel is om de zes functies van een manager in een ongewone context te onderzoeken. Waardoor je dus net even anders gaat denken. Het is een boekje dat goed leesbaar is, de schrijver is namelijk zogenaamd in gesprek met meneer Poeh. Ondertussen legt hij aan Winnie de zes functies van een manager uit, aan de hand van Winnie’s avonturen.

Ik zie hier een trend in omdat het aansluit bij de hele ‘experience economy’. Mensen willen overal een beleving aan koppelen. En zo ook aan saaie lesboeken. Roger heeft gebruik gemaakt van de bekende Winnie de Poeh, maar er zijn veel meer mogelijkheden. Denk aan Barbapapa, Bush, Maya de Bij, Calimero, de Fabeltjeskrant en de Berenboot. Stuk voor stuk bekende figuren uit de jeugd van de gemiddelde 40-jarige manager (er van uitgaande dat de gemiddelde manager 40 jaar is). Het is misschien geen totaal beleving maar het maakt leren wel een stukje leuker.  En daarom zie ik er wel toekomst in.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s