Week 1: streethunten

Ga eens in je eigen omgeving rondlopen met een andere blik. Loop desnoods iets langzamer dan normaal zodat kleine details je makkelijker opvallen. Laat de omgeving je verrassen. ‘Je omgeving’ kan je zo breed opvatten als je wil: dit is de fysieke omgeving waarin je je bevindt, de plekken die je bezoekt, maar ook de artikelen die je leest en de dingen die je van anderen om je heen opvangt. Het is voor deze week alleen niet toegestaan om internet als beginbron te gebruiken. Belangrijkst: wees nieuwsgierig! Documenteer op het moment dat je ergens door verrast wordt: maak een foto en noteer voor jezelf je gedachten. Waarom werd je verrast door hetgeen je ontdekte?

Je gevonden voorbeeld kan werkelijk van alles zijn: een product, dienst, persoon, communicatie-uiting, kunst… Niets is fout, het gaat om je persoonlijke beleving. Het is natuurlijk wel een uitdaging om met iets te komen waar je medecoolhunters ook door verrast worden. Het kan soms geen kwaad om een beetje research te doen naar hetgeen je gevonden hebt: wat is de bron (wie heeft het gemaakt) wat is de gedachte en het doel erachter etc. Hiervoor is internet uiteraard weer wel toegestaan.

Je hoeft nog niet op zoek te gaan naar een trend, het gaat echt om ‘stuff’. (Hetgeen je vindt kan wel een manifestatie zijn van een bepaalde trend, denk hier voor jezelf eens over na, maar het is geen onderdeel van de opdracht)

Upload je coolhunt (inclusief plaatje) op de blog van je klas en selecteer bij categorie Week 1: streethunt Deadline: steeds de vrijdag na de les om  17.00

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s